Jachthavens in de buurt

Vanuit onze haven zijn met een redelijk korte vaartijd vele andere jachthavens aan de Maas en zijn plassen te bereiken.

Hieronder een aantal links om uw reisplan te vergemakkelijken:
De dischtsbijzijnde haven is natuurlijk onze buurhaven ZRMV De Batavier.

Zuidelijke richting.

We gaan eerst stroomopwaarts, richting Zuid-Oost, dus op de Maas BB-uit en door de sluis Grave. Uit de sluis aan SB het vluchthaventje Grave, u vaart er eigenlijk recht naar toe, en in het stuwkanaal, iets naar SB, de ingang van de wsv De Stuw. Verder in de bergvaart en voorbij de brug in de A73 is aan BB de invaart van de kleine wsv Maas en Waal in Heumen. Iets verderop is aan SB de invaart naar de Kraaienbergse Plassen. Daar vindt u eerst de wsv De Kraaienbergse Plassen en vervolgens jachthaven ’t Loo.
Verder de Maas op, 1 km voorbij de spoorbrug, is aan BB het vluchthaventje van Mook en ook de invaart naar de Mookse Plassen. Op de achterste plas, 2 bruggetjes voorbij, bevinden zich 2 jachthavens:
Aan SB de wsv De Driesen en aan BB jachthaven Eldorado. Terug op de Maas vindt u 11 km zuidelijker aan BB de invaart van de Paesplas waar geheel aan de Noordkant de wsc De Paesplas ligt. 300 meter zuid van de ingang Paesplas ziet u aan SB de dode Maasarm van Boxmeer met aan het einde de wsv Boxmeer.

Halverwege dit zuidelijke stukje Maas is aan de rechteroever de in-uitvaart van het Maas-Waalkanaal. 12 km verder ligt sluis Weurt die u op de Waal brengt. Ruim 3 km stroomopwaarts, ongeveer 5 km/h stroomsnelheid, ligt de Nijmeegse passantenhaven De Lindenberghaven.

Noordelijke richting

Nu een stukje Maas richting Noord-West. Op de Maas gekomen SB-uit en in de afvaart. Net onder de Ravensteinsebrug (A50) door is aan BB de wsv Windkracht 13 te Ravenstein. Ruim 3 km verder aan SB de wsv Het Haventje te Batenburg. Net voor de pont Megen ligt aan de linkeroever het kleine haventje van Megen, echter zonder passantenplaaatsen. Voorbij de pont (pas op!, deze neemt voorrang) is aan SB, nét voor de pont Maasbommel, de invaart naar het recreatiegebied “De Gouden Ham”. Hier liggen 3 jachthavens t.w.:
Direct na de invaart aan BB de wsv De Gouden Ham. Verder de plas op achter het schiereiland eerst Watersportcentrum Maasbommel en daarachter de Marina Hanzeland.
5 km verder stroomafwaarts is aan SB de invaart naar o.a. de wsv De Schans te Alphen.
Nog iets verder t.h.v. de invaart van de Prinses Máximasluizen (sluis Lith) is aan BB ook de invaart van een dode Maasarm met eerst het watersportcentrum Jan de Groot en iets verderop de wsv De Maaskant.

Vlak vóór de haven van Jan de Groot ligt aan SB de oliesteiger van de firma Van Hulst waar u brandstof kunt bunkeren.

JH de Batavier
Sluis Grave
Spoorbrug Mook
Haven Boxmeer
Lindenberghaven Nijmegen
Haven Batenburg
Haven Hanzeland Maasbommel
Haven De Maaskant Lith